סוגי אתרים:

אתר סטאטי המשמש ככרטיס ביקור וירטואלי הוא אתר שהתוכן והעיצוב שלו אינם משתנים, וזו הסיבה מדוע הוא לא זקוק למערכת של ניהול תוכן, מאחר שהעיצוב והתוכן יישארו ללא שינוי. על מנת לשנות את תוכן האתר יש צורך בתכנות מחדש. הדרך היחידה לקדם אתר סטאטי היא על ידי קמפיינים (קידום ממומן) בתשלום לפי הקלקה וכניסה לאתר, קישורים נכנסים.

אתר דינאמי:

אתר שיש צורך או עניין לעדכן בו תכנים חדשים.
האתר זקוק למערכת ניהול תוכן. זהו אתר הצועד עם הזמן ומעודכן גם מבחינת תכנים תמונות וכו'… זה אתר שאפשר לעדכן אותו על בסיס קבוע ושוטף, וכן, זה טוב לקידום ואפילו מצוין.
אתרים דינמיים הם אתרים בעלי ממשק ניהול תוכן.

מערכות ניהול תוכן בשפה מקצועית (CMS-(Content Management System ):

בעל האתר או מנהל האתר יכול לעדכן תכנים באופן עצמאי מבלי שיהיה תלוי במעצב או במתכנת.

הסתבכתם? אל דאגה הכול יהיה ברור וגם אם לא יש לכם אותנו…

כדי לבנות אתר אנחנו צריכים מערכת לניהול תוכן הנחלקת לשני סוגים.
מערכות קוד סגור: תכנות ייעודי לאתר בקוד מיוחד. קוד זה שייך רק לחברה המפתחת וכל העדכונים והשדרוגים מתבצעים רק ע"י החברה המפתחת. זה מאוד תלותי, שבלוני (תבניתי) ואין מאפיינים טכנולוגי עכשוויים אשר צריך להיצמד אליהם.

בעבר היופי והקדמה הטכנולוגית באתרים לא היו משמעותיים לעומת האתרים החדשים של היום. פעם דפי זהב או כל חברה שבנתה אתרים חשבה, בואו נבנה מערכת אחת שתתאים לכולם, הם בדקו את נתח השוק והגיעו למסקנה שהם בונים מערכת בסיסית שתתאים לכולם ואם יהיה משהו רציני ומיוחד נשפר את הקוד בתשלום.
עכשיו משהו שיאמר לזכותם, העובדה שמערכת ניהול דלה וכמעט ללא פונקציות מיוחדות יש לה יתרון מבחינת אבטחת האתר מאחר וקשה יותר לחדור ולפרוץ לאתרים אלו. אך יתרון זה היה פעם מאוד דומיננטי וכרגע פחות. למה? תשאלו את אחד מאנשי הצוות של "סייטפרו".

לרוב בעלי האתרים הנמצאים כרגע במערכות כאלו, קשה לצאת משם, אי אפשר להוציא את החומרים הגרפים, את התמונות ואת כל התוכן למקום אחר (זה קוד סגור ) וכך למעשה הם קושרים את הלקוח אליהם, אך אל דאגה ל"סייטפרו" יש פתרון.

טוב, זה שזה לא מומלץ כבר אמרתי. יש מקרים בודדים שבהם צריכים לבנות מנגנונים בקוד סגור, זאת הוצאה לא זולה.

אחת מהאופציות היא לשלב בין המערכת הסגורה שאוגרת מידע סודי, עם הנראות, הפונקציונליות והיתרונות של מערכת בקוד פתוח.
אז אם נמאס לכם לשמוע, זה מה יש, זה פיתוח מיוחד, אי אפשר לעשות את זה, הגיע הזמן לעבור !!!
מערכות קוד פתוח או פלטפורמה בקוד פתוח :

מאגר עצום של קודים ותוספים שפותחו במשותף על ידי ועשרות אלפי מתכנתים מכל העולם. כל אנשי הקידום ואפילו מעצבים צעירים או אנשים שאין להם רקע טכני יכולים לעדכן ולהוסיף פיתוחים שכבר קיימים באופן קל ופשוט. קיימים סרטוני הדגמות מאמרים בנושא ואין גבול לאפשריות לתוספים נצרכים מכל הסוגים העונים כמעט לכל דרישות והתכונות.

איך עובד קוד פתוח

ניקח את הדוגמא הרווחת ,יש מנגנון שנקרא וורדפרס, זאת מערכת לניהול תוכן מקצועית המוכרת בכל העולם. כל מתכנת שרוצה וצריך לפתח פונקציה מסוימת שתהיה בתוך האתר (הנקראת בשם המקצועי ווידג'ט או תוסף), אמור לבנות את התוסף בסטנדרטים המתאימים לוורדפרס.
מהרגע הזה, זה הולך להיות הכי מעניין שיש …

וורדפרס מאפשרת לאותו מתכנת, לעלות את התוסף לרשת, לגבות עליו כסף או לתת אותו בחינם, כשמדובר באלפי ובמיליוני הורדות של אותו תוסף, המתכנת יכול לפצל ולהפוך את התוסף לגרסת פרמיום ולקחת יותר כסף על גרסה יותר מתקדמת.

זאת הסיבה שיש מאגר כל כך עצום של תוספים ואפשרויות ועל מנת לשווק את התוסף הזה עליו לשדרג אותו עד למקסימום, מה שמביא אותנו לפשטות ולאפשרויות אין סופיות…

כל תוסף ממשיך להשתדרג כל הזמן ואם לא, עוברים לתוסף זהה אחר בחברה אחרת.

כל אדם ללא רקע טכני היודע להפעיל מחשב ווינדוס יכול לקבל הדרכה קצרה או עזרה ולהתקין את התוסף. אם ניקח דוגמא בסיסית אחת, לקוח הרוצה לממשק את הפייסבוק שלו לאתר, יוכל לעשות זאת לבד או עם עזרה קטנה במקרה הצורך. זו התקנה לא מסובכת.

אז על מה לוקחים כסף חברות לבניית אתרים בקוד פתוח ?
הקדמה: כאן נתייחס אך ורק ליכולות של המערכת ולא לעיצוב.

חברה מקצועית לבניית אתרים בקוד פתוח מכירה את כל התוספים והאפשריות הקיימות, היא מכירה את ההגדרות שיש לבצע לאותו תוסף, יודעת ומכירה את התמיכה לכל אותם התוספים והשירות. המתכנתים המנוסים של "סייטפרו" יבדקו את כל התוספים ואיך אפשר לשלב אותם אחד עם השני. התוצר הסופי המגיע ללקוח הוא מושלם ומקצועי.

אם נדרשות תוספות לא בסיסיות ואין תוסף כזה נדע להתאים את התוסף לדרישות הלקוח. אבל יש בסיס, יש לנו עם מה לעבוד!

זה לא תכנות מאפס. אנו רוכשים את הקוד, מורידים אותו ומבצעים בו שינויים בצורה חופשית לחלוטין, קודים אלו הם פתוחים.

בעלי הזכויות על קוד הפתוח הזה, מאפשרים לנו להטמיע אותם באתר באיזה דרך שנבחר ולבצע אתו את השינויים שאנחנו רוצים.

אלו הם היתרונות בקוד פתוח.

הפלטפורמות / מערכות קוד פתוח לאתרי תדמית פופולאריות: wordpress, Jumla.

טוב אז אתם מצטרפים למהפכה ???

צרו קשר